Zelf Een Betonlook Gietvloer Aanbrengen Of Het Laten Doen

Zelf Een Betonlook Gietvloer Aanbrengen Of Het Laten Doen? Ook heb je eindeloos veel opties wat betreft kleur en afwerking. Wat alle gietvloeren echter gemeen hebben, is dat ze naadloos, slijtvast en waterdicht zijn. Dit maakt ze duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en hygiënisch. Wat heb ik nodig? Als echte doe-het-zelver kan je een gietvloer absoluut zelf leggen. Hou er wel rekening mee dat dit proces door de droogtijd enkele dagen in beslag neemt.

Alle benodigdheden voor het zelf aanleggen van een gietvloer bestel je eenvoudig online bij . Je vindt hier eveneens uitgebreide handleidingen en video’s. Materiaal Welke soort gietvloer je ook legt, zorg ervoor dat je de volgende zaken in huis hebt: Beschermende kleding, zoals nitril-handschoenen en een veiligheidsbril. Voor sommige vloeren zijn spijkerschoenen handig.

Een Gietvloer Zelf Aanleggen Of Uitbesteden?

Het juiste gereedschap, zoals een boormachine met mengstaaf, een metalen vlakspaan, kwasten en rollers. Een klusmaatje, want bij het leggen van een gietvloer kan je wel een paar extra handen gebruiken. Zeker omdat de droogtijd van het materiaal ervoor zorgt dat je binnen een bepaald tijdsbestek moet werken. Ondervloer Het is van groot belang dat de ondervloer volledig droog, stofvrij en vetvrij is (zelf gietvloer leggen).

Ook dit kun je zelf doen met een speciaal zelfegaliserend uitvlakmiddel. Dit uitvlakmiddel bestaat uit snelhardend cement, hars en kiezelzand. Hoe leg ik zelf een gietvloer? De details verschillen per soort gietvloer, maar bij het leggen van een gietvloer kun je over het algemeen rekening houden met het volgende stappenplan.

Zelf Een Betonlook Gietvloer Aanbrengen Of Het Laten Doen

In sommige gevallen kan je ook twee kleuren met elkaar laten mengen of kleurvlokken in de toplaag verwerken. De kleur kiezen is misschien nog wel het moeilijkste onderdeel! Primer aanbrengen Elke gietvloer begint met het aanbrengen van een primer. Dit verstevigt de uiteindelijke vloer, verzegelt de ondergrond en zorgt voor een goede hechting.

Schraplaag aanbrengen Gietvloeren van polyurethaan of expoxy vereisen nog een extra schraplaag, die met een vlakspaan moet worden aangebracht. De schraplaag maakt de ondergrond vloeistofdicht. Ook deze laag moet 18 uur drogen (zelf gietvloer leggen). Gietvloer leggen Het leggen van de daadwerkelijke gietvloer verschilt per type vloer. Waarschijnlijk de meest bekende typen gietvloeren zijn de polyurethaan (PU) en epoxy (EP) gietvloeren.

Een Gietvloer Zelf Aanbrengen – Kunststof Gietvloer

Een andere optie is een epoxy vloercoating. Een coating is minder dekkend en dunner dan een gietvloer, maar ook stukken voordeliger. Tot slot bestaat er nog zoiets als woonbeton. Dit is een gietvloer van mortel die een prachtige betonlook creëert. PU- of EP-gietvloer: deze typen gietvloeren leg je op dezelfde manier en ze creëren ook een vergelijkbare uitstraling.

Luchtbellen kun je direct met een stekelroller verwijderen. Vloercoating: een vloercoating wordt niet gegoten, maar met pluisvrije vochtrollers aangebracht. Vaak zijn twee lagen nodig. Woonbeton: woonbeton verdeel je met een spaan, zweeds mes of rakel gelijkmatig over het vloeroppervlak. Het is na 24 uur licht belastbaar en moet dan licht opgeschuurd worden.

Afwerken met een topcoat Zowel gietvloeren als vloercoatings en woonbeton kun je afwerken met een topcoat. Deze laag beschermt de vloer en zorgt voor een glanzende of juiste matte afwerking. Ook kun je de topcoat naar wens van anti-slipkorrels en kleurvlokken voorzien. De ene topcoat kun je gieten en met een spaan verdelen, de andere topcoat breng je aan met een kwast en microvezelrollers.

Zo weet je zeker dat de klus op de juiste manier wordt geklaard, zodat jij jarenlang plezier van je nieuwe vloer hebt – zelf gietvloer leggen.

Zelf Een Gietvloer Leggen, Is Dat Mogelijk?

als mensen de normale prijs niet kunnen betalen, wordt er een alternatief gezocht. Velen hebben met het systeem van pimpuwvloer al een gietvloer geplaatst, met succes. Voor de prijs dat je bij de coatingshop koopt, kan je de gietvloer laten plaatsen.

Een stijlvolle gietvloer geeft iedereen een strakke en luxueuze uitstraling. Je hebt bij gietvloeren ruime keuze uit soorten, kleuren en afwerkingen. Op deze pagina lees je welke stappen een vakman doorloopt bij het leggen van naadloze gietvloeren. Ook lees je meer over de verschillende lagen waaruit gietvloeren zijn opgebouwd, de combinatie met vloerverwarming en de tijd die het gieten van gietvloeren kost.

Bovendien bespaar je op de kosten van je nieuwe gietvoer! Wat zijn de voordelen van een gietvloer? Gietvloeren zijn niet alleen zeer stijlvol, ze zijn ook erg functioneel. Een naadloze epoxy gietvloer of PU-vloer is vloeistofdicht en zeer eenvoudig schoon te houden. Dat maakt gietvloeren ook geschikt voor toepassing in vochtige ruimtes, ook in combinatie met vloerverwarming – zelf gietvloer leggen.

Verfraai uw woning met decoratie van sl-homedecoration.com.  Met de mooiste home decoratie konden we dit huis tot een echt thuis omtoveren. Een webshop boordevol decoratie woning in allerlei stijlen, waarmee je je huis van top tot teen kunt omtoveren tot je eigen paleisje! Duik direct in onze uitgebreide   j line kaarshouder ollectie of lees eerst wat meer over de voordelen van Sweet & Lovely Home Decoration.

De laatste jaren zien steeds meer mensen in dat gietvloeren ook in woningen veel voordelen opleveren. Een strakke gietvloer past uitstekend in een modern interieur en de vochtdichte vloeren zijn zelfs geschikt voor gebruik in de badkamer of keuken. Zoek je een geschikte vloer voor je bedrijfspand? Met een gietvloer geef je je kantoor- of fabrieksruimte een strakke, schone en moderne uitstraling.

Naadloze gietvloer laten leggen? Schakel een specialist in en bespaar op de kosten! Gietvloer leggen: hoe gaat een vloerenspecialist te werk? De vakman doorloopt verschillende stappen bij het leggen van naadloze gietvloeren (pu gietvloer zelf leggen). Het proces begint met een goede voorbereiding en eindigt met een goede afwerking. Het leggen van gietvloeren neemt gemiddeld 3 tot 5 werkdagen in beslag.